Statut juridique

,

ID [nl]

Urban : 182

Soort

Dit park van 1,20 hectare behoorde vroeger aan de famille Carsoel toe, maar werd in 1914 afgestaan aan de gemeente Ukkel. Toch heeft het tot 1974 geduurd voor het werd ingericht en opengesteld voor het publiek. Een gedeelte werd aangelegd als speelplein met enkele sportterreinen. Het parkmeubilair is van hoogstaande kwaliteit en perfect geïntegreerd.

Om de illustere vroegere eigenaars te herdenken werd in 1936 een monument en zuilengalerij van classicistische inspiratie opgericht ter herinnering aan Pierre Carsoel (1857-1928), die zijn hele fortuin naliet aan de gemeente. De aannemers van openbare en privé-werken Pierre en Jean Carsoel waren bijzonder actief in Ukkel (St. Job) en in Sint-Gillis.

Het park ligt vlakbij de erg lawaaierige Winston Churchilllaan en vormt dankzij zijn rijen wilde kastanjebomen een oase van rust. Het vormt ook een voetgangersdoorgang tussen de Montjoielaan en de Winston Churchilllaan. Talrijke opmerkelijke bomen waaronder verscheidene esdoorns, essen, haagbeuken, lindebomen, ceders en ginkgo`s wisselen of met onderhouden grasvelden. Centraal in het park staan een treurbeuk met een omtrek van 3,15 meter en een sequoia met een hoogte van 30 meter en een omtrek van 4,30 meter.

Bekijk alle bomen en objecten van deze site (10)